0tak
blog.
today : | at : | safemode : ON
> / home / mesti like / hackrank / teknik iklan / group elite blogger / no link here /
tajuk's penulis kebenaran romen repair kategori

Macam mana nak tahu IP Address seseorang melalui facebook 0tak 13sx 1 07:22

Tajuk Macam mana nak tahu IP Address seseorang melalui facebook
Kebenaran membaca 13sx
Tukang karut 0tak
Kategori
hihi.. gila la, lagi mau cek orang punye IP Address.. siot je kan? wkwkwkwkwk . mesti ada yang suka TUT ni... lalalalala. ok jangan buang masa dan tenaga. sebelum tu, baik korang Like Page 0tak sekarang. sbb nanti terlepas plak tut2 yg menarik dari aku ni.. xD.. ok kita teruskan bila korang dh like..

--------------------------------------------------------------------

Pertama - Cari member dlm fb chat dgn dia atau ping dia.. :)

Kedua - Pastikan semua tab browser korang telah ditutup dan servis2 yang lain dalam pc korang pun dah tutup. Adalah lebih baik clearkan sume cookies, cache dan browsing data korang.

Ketiga - Masa korang tgh chat tu, pergi ke  Start >> Run >> cmd .

Keempat - Masa tgh buka command prompt.. Type netstat -an command dan tekan enter.

Kelima - Sekarang korang akan dapat IP Address untuk semua established connection. tengok cam pic kat atas skali tu. xD

Keenam - Take note, sume IP yang korang tengok kt situ boleh la korang cek kat whatismyip atau ipmango.com


tu jeeeeekkkk..

ehem.. leh jugak guna teknik ni semasa korang skype, gtalk atau YM .. atau camfrog atau macam2 lagi la..

pssst.. siap la pasni, jangan nak berani tipu korang duk kat mana skang.... lulz

1 comments:

RnRMy said...

LuLz..Serious? btw, if camfrog ko just boleh detect ip room ko masuk, ko xleh detect ip orang yang sedang pm ko :)